0

Your Cart

You have no items in your shopping cart.

Ruilen en retourneren

We willen dat u helemaal tevreden bent met uw aankoop

Controleer dit zo snel mogelijk na ontvangst en open de accessoires niet voordat u de hoofditem (en) op maat hebt gecontroleerd. Als u om welke reden dan ook niet helemaal tevreden bent met uw aankoop, dan ruilen of retourneren we deze graag met inachtneming van dit retourbeleid.

Uitwisselingsbeleid

1. We accepteren uitwisselingen voor een verkeerde maat of kleur binnen 20 dagen na de oorspronkelijke verzenddatum van de bestelling. Neem contact met ons op met uw bestellings-ID en bestellingsdetails die u zullen helpen. Feedback nu!

2. U dient contact met ons op te nemen voordat u de artikelen terugstuurt, wij geven het juiste retouradres. Alle items die naar ons worden teruggestuurd, moeten in hun originele staat zijn, niet gedragen, gewijzigd of gewassen, met alle labels bijgevoegd. Versleten of vuile artikelen worden naar u teruggestuurd.

3. Wij hebben geen betrekking op de verzendkosten van uitwisselingen, u bent verantwoordelijk voor de retourzending en voor de verzendkosten voor verzending van de geruilde artikelen terug naar u. We raden u aan om tracking en verzekering toe te voegen wanneer u items naar ons verzendt voor uw eigen bescherming, omdat we niet verantwoordelijk kunnen zijn voor verloren zendingen. Verzend- en administratiekosten worden niet gerestitueerd.

4. Stuur ons een e-mail met het trackingnummer wanneer u het pakket terugstuurt.

Retourbeleid

1. Producten met een ernstig kwaliteitsprobleem kunnen worden geretourneerd en vervangen. We zullen de goederen opnieuw verzenden nadat u ons voldoende bewijs heeft geleverd. Echter, volledige restitutie kan niet worden geaccepteerd, hoop dat uw begrip. Als de producten zijn beschadigd door menselijke factoren, accepteren we de retourzending niet.

2. U kunt uw producten retourneren voor volledige terugbetaling (minus verzendkosten) als ze ongeopend en in goede staat verkeren naar onderstaand adres. Vraag ons voor het retourneren van de goederen naar het retouradres.

3. Stuur ons een e-mail met het verzendadres voordat u de artikelen terugstuurt en laat ons weten welke producten u wilt retourneren. Zorg ervoor dat de producten veilig en stevig verpakt zijn. We kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor goederen die verloren gaan of beschadigd raken tijdens het retourproces. Daarom verzoeken wij u bij het retourneren van producten per post om een ​​verzendcertificaat te vragen. Zodra we de artikelen hebben ontvangen, wordt binnen 14 dagen een terugbetaling uitgevoerd.

4. Goederen moeten binnen 7 dagen na ontvangst ongedragen worden geretourneerd en moeten alle originele verpakking en etiketten bevatten. We crediteren uw oorspronkelijke betalingswijze, met uitzondering van 20% opslag- / verwerkingskosten, administratiekosten en verzendkosten van ons worden niet gerestitueerd. Alle verzendkosten in verband met het retourneren van goederen zijn voor rekening van de consument.

Terugbetaling

Voor retourneringsaanvragen of annuleringen van gehele bestellingen die binnen 14 dagen na de dag na levering van de bestelling zijn ontvangen, zullen we uw betaling terugbetalen, inclusief de verpakkings- en verzendkosten (behalve de extra kosten die ontstaan ​​als u voor een ander type levering dan de goedkoopste kiest) door ons aangeboden type standaard levering). De koper is verantwoordelijk voor de kosten van het terugzenden van de bestelde artikelen.

Voor verzoeken om gedeeltelijke bestelling die binnen 14 dagen na de dag na levering zijn ontvangen, zullen we de kosten van het bestelde artikel terugbetalen. Verpakkings- en verzendkosten worden niet gerestitueerd. De koper is verantwoordelijk voor de kosten van het terugzenden van de bestelde artikelen.

Gehele of gedeeltelijke retourverzoeken voor bestellingen die worden ontvangen na 14 dagen van de dag na levering kunnen naar eigen goeddunken worden geaccepteerd en een creditnota of omruiling worden aangeboden. De verpakkings- en verzendkosten zijn niet restitueerbaar en de koper is verantwoordelijk voor de kosten van het terugzenden van de bestelde artikelen.

Standaardverpakkings- en verzendkosten voor ruilartikelen worden niet in rekening gebracht, tenzij de ruilartikelen vervolgens naar ons worden geretourneerd voor een terugbetaling, in welk geval ze van de terugbetaling worden afgetrokken. Expressverpakkings- en verzendkosten voor ruilartikelen moeten vooraf worden betaald.

Procedure

Als u een bestelling wilt annuleren onder de Regels voor consumentenovereenkomsten (informatie, annulering en extra kosten) 2013. Klik hier voor meer informatie.

Om via deze website een retourverzoek in te dienen, logt u in op uw account, gaat u naar ‘Voltooide bestellingen’, klikt u op ‘Artikelen retourneren’ naast de relevante bestelling, vult u het formulier in en klikt u op ‘Retourverzoek indienen’. U kunt ook telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen met uw bestelnummer, wat u wilt retourneren en waarom u het wilt retourneren.

U ontvangt dan een e-mail met uw retourverzoek-ID plus instructies over hoe u de artikelen naar ons kunt retourneren.

We gaan met u akkoord om het artikel terug te betalen, te vervangen of te ruilen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Gelieve de geretourneerde artikelen zonder onnodige vertraging en in ieder geval binnen 14 dagen vanaf de dag waarop u uw retouraanvraag meedeelt terug te sturen. We raden u aan een aangetekende of track and trace postmethode te gebruiken die voldoende dekking biedt voor de geboekte waarde.

Na ontvangst van het pakket zullen we bepalen of het artikel in overeenstemming met ons beleid kan worden geretourneerd.

Zodra we je geretourneerde goederen hebben ontvangen, sturen we je een e-mailbevestiging en wordt je terugbetaling binnen 7 dagen verwerkt.

Terugbetalingen worden terugbetaald met hetzelfde betaalmiddel dat u voor de eerste transactie heeft gebruikt. Nadat we uw teruggave hebben verwerkt, kan het enkele extra werkdagen duren voordat het bank- en creditcardsysteem het geld op uw creditcard of bankrekening heeft gestort.

Als het artikel niet acceptabel is, sturen we het terug met een uitleg van de redenen voor het retourneren.